Sporcu Beslenmesi

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?

Bağışıklık sistemi, pek çok hastalıkla ilgili bir kavramdır. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişiler, hastalıklarla daha kolay mücadele eder. İnsanlar için sağlık en önemli unsurdur. Hastalıklarla mücadele etmek ise herkes için çok zordur. Bu yüzden bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusu sıkça araştırılan bir konudur. Mevsim geçişleri, dengesiz beslenmek ve yeteri kadar egzersiz yapmamak, metabolizmanın yavaşlamasına yol açar. Metabolizmanın yavaşlaması da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olur. Bu durum, hastalıklarla mücadele etmeyi ve kilo kontrolünün sağlanmasını zorlaştırır. Dolayısıyla yorgunluk, mutsuzluk ve depresif bir ruh hali ortaya çıkar.

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir konusunun dikkat edilmesi gereken unsurlarından birisi, doğal ürünlerin kullanımıdır. Sadece beslenmede değil, yaşamımızın her alanında doğal ürünleri tercih etmeliyiz. Her gün kullandığımızın şampuan ve bakım ürünlerinin seçimi sağlık açısından çok önemlidir. Yeşilmarka doğal şampuan ve vucüt bakım ürünleri organik içerikleri sayesinde sağlığınızı tehdit etmeden istenilen sonucu elde etmenizi sağlar.

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir

Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

Bağışıklık Sistemi Ne İşe Yarar?

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusunun önemini anlamak için bağışıklık sistemi ne işe yarar konusunu iyi kavramak gerekir. Bağışıklık sistemi; organlardan, proteinlerden, dokulardan ve hücrelerden oluşur. Tüm bu bileşenler, vücudumuza giren bakteri ve virüs gibi mikroorganizmaları öldürerek, bizi bunların zararlı etkilerinden korur. Aynı zamanda, zararlı kanser hücreleri haline gelen vücut hücrelerini de programlı bir şekilde yok eder. Bağışıklık sisteminin, insanları kanser ve enfeksiyon gibi sorunlardan koruyabilmesi için tüm bu bileşenlerin uyum içinde çalışması gerekir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları Nelerdir?

Bağışıklık sisteminin zayıflaması birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getirir. Sıklıkla sağlık problemi yaşayan insanlar, sosyal hayatlarında mutsuz ve depresif bir ruh haline sahip olabilirler. Bu yüzden bağışıklık sistemi nasıl güçlenir konusuna çok fazla önem vermek gerekir.

Bağışıklık sistemi, diğer vücut sistemleri ile koordineli çalıştığı için sadece beslenmeye dikkat etmek yeterli olmaz. Bu noktada tüm sağlık önerilerine ve hijyene de dikkat edilmesi çok önemlidir. Yapılacak basit değişiklikler, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Yaşam tarzında yapılması gereken değişiklikler şu şekilde sıralanır:

·         Sigara İçmemek

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusunun en önemli maddesi, sigarayı bırakmaktır. Sigara, pek çok zararlı maddeyi içerisinde barındırır. Bu yüzden birçok sağlık probleminin oluşmasına yol açarken, bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasını engeller. Sigaradan uzak durmak, sağlıklı bir yaşama atılacak en önemli adımdır. Sigarayı bırakamayan kişiler mutlaka profesyonel yardım almalıdır.

·         Sağlıklı Beslenmek

Bağışıklık sisteminin zayıflamaması için en önemli unsur sağlıklı beslenmedir. Gün içerisinde tüketilen yiyecekler, vücudun ihtiyacı olan besinleri içermeli ve tüm besin gruplarını kapsamalıdır.

·         Sağlıklı Kiloyu Korumak

Yaş, cinsiyet, boy gibi parametrelere göre uygun kiloya sahip olmak, bağışıklık sisteminin güçlü kalabilmesi için oldukça önemlidir. Aynı zamanda, kilonun normal sınırlarda olması diyabet gibi birçok hastalıktan korunmayı sağlar. Bu hastalıklardan meydana gelecek sorunların da önüne geçilir. Sporcu besinleri içerisinde yer alan Whey Protein Tozu ile kas yapısını arttırabilir vücudunuz için protein ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

·         Alkolden Uzak Durmak

Alkolden kaçınmak veya aşırıya kaçmamak, bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusunun en net cevaplarından biridir. Yüksek miktarda alkol tüketmek, bağışıklık sisteminin uyum içinde çalışmasını engeller. Enfeksiyona yatkınlığa sebebiyet veren alkolü, belirli sınırların altında kullanmak çok önemlidir.

·         Yeterli Uyku

Çocuklar için 8-10 saat, yetişkinler için ise en az 7 saatlik uykunun bağışıklık sistemi için çok önemli olduğu bilinir. Uyku süresinin önemi kadar uyku kalitesinin de yeterli olması gerekir. Telefon gibi elektronik araçlardan uzak bir şekilde karanlıkta uyumak, uyku kalitesinin artmasına yardımcı olur. Cildinize uygulayacağınız doğal gece kremi ile cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

·         Stresi En Aza İndirmek

Çağımızın en büyük sorunlarından biri strestir. İnsanlar gerek iş gerekse sosyal hayatta pek çok stres unsuruyla karşı karşıya kalır. Bazı araştırmalar uzun süreli stresin, bağışıklık sistemi hücrelerinin fonksiyonunu bozduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle, bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusunun bir diğer cevabı da stresi azaltmaktır. Ne yazık ki bu günlük stresten tamamen kurtulmak pek mümkün değildir. Buna rağmen, kişilerin stres seviyesini azaltması, bağışıklık sistemi için olumlu bir etki sağlar. Egzersiz, yoga, meditasyon gibi aktiviteler stresin azalmasına yardımcı olur. Gerekli donanıma sahip uzmanlar tarafından da destek alınarak stres ile başa çıkmak mümkündür. Radyasyon önleyici ürünler kullanımı ile stresi en aza indirebilirsiniz.

·         Yeterli Sıvı Alımı

Bağışıklık sistemi ilk sırada olmak üzere, vücuttan toksin atımının hızlanması  ve metabolizmanın düzenli bir şekilde çalışması için su vazgeçilmezdir. Günlük ihtiyaç duyulan su miktarı, cinsiyete, yaşa ve günlük aktivite düzeyine göre değişiklikler gösterir. Çay ve meyve suyu gibi içecekler de sıvı ihtiyacını karşılar. Fakat bu içecekleri tüketirken şeker miktarına dikkat etmek gerekir.

·         Düzenli Egzersiz Yapmak

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir konusunun önemli noktalarından birisi de düzenli egzersizlerdir. Yaşa ve kapasiteye uygun bir biçimde yapılan egzersiz, sağlık adına pozitif bir etkiye sahiptir. Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır. Diyabet ve tansiyon hastalarının da, durumun kontrolüne yardımcı olur. Düzenli egzersiz yapmak bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasında başrol oynayan etkenlerden biridir. Spor yaparken de yeteri kadar beslenmek çok önemlidir. Spor ile uğraşan kişiler protein veya karbonhidrat ağırlıklı bir beslenmeye yönelir. Sağlıklı bir sporcu besini olarak Whey protein tozları tercih edilebilir.

Bağışık sistemini güçlendirmek için protein tozu kullanmak isteyen kişiler mutlaka bu ürünleri araştırmalı ve vücutlarına uygun doğal ürünleri tercih etmelidir. Yeşilmarka Doğal Whey Protein tozu günlük  protein ihtiyacınızı karşılar. Organik içeriği sayesinde herkes tarafından son derece güvenli bir şekilde kullanılabilir.

Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir

Yeşilmarka Doğal Whey Protein Tozu – Aromasız Ürünümüzü Sitemizden İnceleyebilirsiniz.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Hangi Gıdalar Tüketilmelidir?

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir denilince, akla ilk gıdalar gelir. Düzenli ve dengeli beslenme, sağlıklı kalmak için çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için tüketilen besinlerin gerekli vitamin ve mineralleri içermesi büyük bir öneme sahiptir. Günlük alınan kalorinin, cinsiyet ve yaşa uygun sınırlar içinde olması gerekir. Ayrıca tek tip beslenmeden de kaçınılmalıdır.

Dengeli bir şekilde beslenen kişiler, ihtiyaç duydukları vitamin ve mineralleri yiyeceklerden alırlar. Fakat bazı gıdaları tüketmek istemeyenler ek takviyelere başvurabilir. Bunun için doğal içerikli ürünlerin tercih edilmesi sağlık açısından çok önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlendirmek için tüketilmesi önerilen gıdalar şunlardır:

1.       Selenyum

Zararlı mikro organizmalar ile savaşarak hücreleri koruyan selenyuma, günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir. Deniz ürünlerinin tamamı, tam tahıllar, susam, soğan, sarımsak, tavuk eti ve yumurta, selenyum için en iyi kaynaklardır.

2.       Çinko

Serbest radikallerin vücuda verdiği hasarı önlemede çinkonun çok önemli bir rolü vardır. Ayrıca çinko, metabolizmayı hızlandırır. Çinko alımı için ana veya ara öğünlerde hindi eti, susam, deniz ürünleri, fındık, badem, ceviz gibi besinlere yer verilmelidir.

3.       Vitaminler

Sağlıklı bir yaşam için, tüm vitaminlerden yeterli miktarda tüketmek gerekir. Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusu söz konusu olduğunda, bazı vitaminler biraz daha öne çıkar. Bunlar:

  • C vitamini: Antioksidan etkisinden dolayı bağışıklık sistemi için en önemli vitamindir. Portakal, limon, mandalina, ıspanak, brokoli, kivi gibi besinlerde C vitamini bolca bulunur.
  • D vitamini: Kış aylarında, vücutta en çok eksikliği hissedilen vitaminlerin başında D vitamini gelir. Güneş en iyi D vitamini kaynağıdır.
  • E vitamini: Enfeksiyonlara karşı yüksek direnç sağlar. Fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişlerde bolca bulunur. Ayrıca brokoli, ıspanak gibi sebzeler de E vitamini bakımından zengindir.

4.       Kalsiyum ve Protein

Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir konusunda kalsiyumun çok özel bir yeri vardır. Kalsiyum, vücudun su dengesini sağlar, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve ödemi azaltır. Süt ve süt ürünleri kalsiyum içeriği sayesinde de kilo kontrolünü sağlar. Enfeksiyon geçirildiği dönemlerde, protein içerikli ürünlerden tüketilmesi, vücutta oluşan yıkımı yapıma çevirir. Süt, peynir, yoğurt, yumurta, et, tavuk ve balık gibi gıdalar proteinin en iyi kaynaklarıdır. Günlük ihtiyaç duyulan protein miktarının alınmaması, depresyonu tetikler ve bağışıklık sisteminin çalışmasını engeller. Özellikle spor ile uğraşan kişilerin protein alımına büyük bir önem vermesi gerekir.

Protein için en önemli kaynaklardan birisi de Whey protein tozlarıdır. Güvenli bir şekilde tüketmek için doğal içerikli Whey proteinler tercih edilmelidir. Yeşilmarka kataloglarında yer alan doğal Whey proteinler, günlük ihtiyaç duyulan proteinin tamamlanmasında doğal bir çözüm getirir.

Bu yazımızda bağışıklık sistemi nasıl güçlenir konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/siyah-noktalar-nasil-gecer/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir