Doğal Şampuan Kullanımı

Sülfatsız Şampuan Nedir? Çeşitleri ve Önerilerimiz

Sülfatsız Şampuan Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sülfatsız şampuan kullanımının önemini anlamadan önce sülfatın ne olduğunu ve neden saça zarar verebileceğini bilmek çok önemlidir.

Sülfat Nedir?

Sülfat olarak bilinen SLS (Sodyum Lauret Sülfat), bol köpüğü nedeniyle hafif tahriş edici temizlik maddeleri için iyi bir seçimdir. Bu algı ve düşük maliyet nedeniyle, bol köpüklenme için ve daha temiz bir his görüntüsü verebilen sülfat çoğu üründe sıklıkla kullanılmaktadır.

Köpürmenin uzaktan yakından temizlemeyle hiçbir ilgisi olmadığını bilme hakkına değer veren insan, günümüzde temizleme ürünlerinin daha doğal ve kimyasal içermeyen versiyonlarını kullanmak istemektedir. Cildimizle doğrudan temas eden sülfatsız temizleyiciler ve şampuanların tuz ve paraben içeriğine de dikkat etmek önemlidir. Bu nedenle talep gören bu sülfatsız şampuan türleri cilt tarafından kolayca emilen zararlı kimyasallar içermez.

Sülfat İçeren Ürünler Nelerdir?

  1. Şampuan
  2. Diş macunu
  3. Nemlendirici
  4. Duş jeli
  5. Yüz temizleyici
  6. Makyaj malzemeleri
  7. Makyaj temizleyici ürünler
  8. Vücut losyonu

Ciltle doğrudan temas eden yukarıdaki ürünlerdeki sülfatların varlığı, bazı ciltlerde aşırı aşırı duyarlılığa neden olur. Alerjik reaksiyonlara neden olabilen sülfatlar, zamanla ciltte tahrişe neden olur.

Sülfatın ciltte kireçlenme, saç derisini kurutması ve kepeğe neden olması gibi etkileri vardır. Bu nedenle hem cildimizle hem de saçımızla doğrudan temas eden sülfatsız şampuan ve diğer temizleme ürünlerini seçmek önemlidir.

Sülfatın Cilde Ve Saça Zararı Nedir?

– Saç köklerinden emilen sülfat doğrudan göz bölgesine ulaşarak daha zararlı hale gelebilir. Şampuanın göze kaçması durumunda gözlerinizi bol su ile yıkamalısınız.

– Kuru cilt ve saça neden olur ve cildin nem dengesini bozar.

Cildinizin veya saçınızın kuruluğundan da memnun değilseniz, bunun ana nedeni şampuanın içeriği olabilir. Sülfatlar, özellikle boyalı saçların rengini bozarlar ya da keratin bakımının kalıcılığını olumsuz etkilerler. Bu nedenle sülfat içermeyen şampuanları tavsiye ediyoruz. Saçın doğal yapısını koruyan ve zarar görmesini engelleyen sülfatsız şampuan konusunda en iyi markaları kullanmak saç sağlığınız açısından en sağlıklısı olacaktır.

Sülfatsız Şampuan Seçimi

Kuru ve ince telli saçlar için özel olarak üretilmiş organik içerikli Yeşilmarka Doğal Şampuan, kirden arındırırken zarar görmüş saçları etkili bir şekilde onarabilir. Kuru saç derisine bağlı saç problemlerinin giderilmesinde yardımcıdır.

Sülfatsız şampuan tartışması, kullanılabilecek en iyi markanın ne olduğu konusunu doğurur. Yeşilmarka Organik içerikli doğal şampuan kullanarak saçınızı kolayca durulayabilir, yumuşak ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan Ne İşe Yarar?

-Kimyasal ve organik maddeler içermeyen bu şampuan saçın zarar görmesini önler ve saçın doğal yapısını korur.

-Boyalı, hasar görmüş hassas saçları koruyan ve saçın solmasını önleyen sülfatsız şampuan örneği Yeşilmarka doğal bakım onarım şampuanıdır.

-Bu ürünler saçınızı kolayca durulamanıza, ona yumuşak ve parlak bir görünüm kazandırmanıza ve kolayca taramanıza yardımcı olur.

-Kuru, donuk, saçlara sahip kişiler için sülfatsız şampuanlar bu sorunların giderilmesini mümkün kılar.

-Saç tipi ne olursa olsun kullanılabilen sülfatsız bir şampuan saçınızı yağlardan ve kirlerden derinlemesine temizleyecektir.

-Saç derisinde kepek ve kabuklanmalara neden olan sülfatlar, uzun süreli kullanımdan sonra saç derisinin pul pul dökülmesine neden olur. Yeşilmarka Kepekli saçlar sülfatsız şampuan hakkında bilmeniz gerekenler maddelerinden biri de kepek sorunlarını en aza indirmeye yardımcı olabilmesidir.

-Kuru, donuk saçları nemlendiren sülfatsız şampuanlar saç dökülmesi ve kırılmış saç gibi sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.

-Yumuşak içeriği sayesinde saç kopması, aşınma ve sertleşme sorunlarını ortadan kaldırır.

Sülfatsız Şampuan Markaları

Sülfat kelimesi kimya dilinde yaygın olarak kullanılan bir terimdir ve kökeni Fransızca’dan gelir. Tuz veya eser miktarda sülfürik asit olarak tanımlanır.

Bu madde, sodyum lauril sülfat, her şampuanda bulunan kimyasallarla karıştırıldığında kanserojen dahi olabilmekte ve büyük risk oluşturmaktadır. Sadece saç ve cilt sağlığı için değil aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için sülfatsız bir şampuan kullanmak çok önemlidir.

Ayrıca alerjik vücutlarda oluşan reaksiyonların artmasına neden olur. Kuru ciltte su kaybederek kuruluğu artırır. Bu nedenle uzmanlar saçlar için sülfatsız ve paraben içermeyen şampuanları önermektedir. Saç sorunlarını azaltmak için sülfatsız ve paraben içermeyen şampuanlar kullanılmalıdır.

Sülfatsız şampuan kategorisinde bulunan önemli bir konuda hangi marka şampuan tercih etmeniz gerektiğidir. Saç bakım ürünleri seçimi yaparken şampuanın Silikon, SLS/SLES (Sodium Laureth Sulfat), Paraben içerip içermediğine göz atmalısınız. Bu ürünlerin saça dokunmaması saç yapısını güçlendirir. Doğada çözünebilen Yeşilmarka saç ürünlerini kullanmak, saçın ve saç derisinin arınmasına, beslenmesine, canlılık kazanmasına ve ekstra yumuşaklık kazanmasını sağlar.

Yeşilmarka doğal şampuan türleri arasında saç yapınıza göre ve saçınızla ilgili düzeltmek istediğiniz özelliklere göre türlerden birini tercih edebilirsiniz. Yeşilmarka kuru ve ince telli saçlar için, Yeşilmarka yağlı saçlar için, Yeşilmarka kepekli saçlar için ve Yeşilmarka doğal bakım onarım şampuanı çeşitlerinden birini tercih edebilir, tamamlayıcı olarak sülfatsız saç kremi ve saç serumunu da tercih ederek saç bakımı rutininizi tamamlayabilir, saçlarınız hakkında endişe etmenize gerek kalmadan sadece doğal ürünlerle saç sağlığınızı geri kazanabilirsiniz. Sülfatsız şampuan tercihinde, en iyi ve güvenebileceğiniz markanın Yeşilmarka olmasıdır.

En İyi Sülfatsız Şampuan Markaları

Şampuan kullanımında güven çok önemlidir. Her gün kafa derisine temas eden bu ürünün güvenilir ve doğal olması gerekmektedir. Saçları zayıf olan kişiler için bu durumun ne kadar önemli olduğu açıktır. Dışarıdan gelen hafif hasar doğrudan saç derisini ve kökleri zayıflatarak dökülmelere, yavaş büyümeye ve saçların zayıflamasına neden olur. Sülfatsız şampuan konusunda doğallıktan öte, hangi markayı tercih ettiğinizde kararınızın doğallığına katkı sağlayacaktır.

Şampuan satın alırken yapılacak doğru şey, içeriğindeki bilgilere bakarak SLS, silikon veya sodyum olup olmadığını anlamaktır. Şampuan alırken sülfatsız, tuzsuz veya paraben içermeyen bir şampuan seçmelisiniz. Bu doğal ürünleri tercih ederken Yeşilmarka şampuan ve doğal saç ürünleri, birçok rakibine göre çok daha doğaldır ve içeriğinde birçok bitki özü barındırmaktadır.

Eğer şampuan sülfat içeriyorsa almamaya dikkat etmelisiniz. Şampuanınızda ne kadar çok köpük varsa, o kadar çok sodyum lauril sülfat vardır ve saçınıza o kadar çok zarar verirsiniz. Yeşilmarka tercih ettikten sonra saçınızın daha iyi temizlendiğini ve daha sağlıklı hale geldiğini birkaç gün veya hafta sonra kolayca fark edebilirsiniz.

Sülfatsız Şampuanların Kullanım Alanları ve Önemi

Sülfat içermeyen şampuanlar özellikle bebekler için uygundur. Sodyum lauril sülfatın genellikle yetişkin şampuanlarına %15 eklenmesine izin verilir. Birçoğunun son derece tehlikeli olduğu bilinmektedir ve yasal olarak bu oranda kısıtlanmaktadır.

Ayrıca bebek şampuanına %5’e kadar sülfata izin verilmektedir. Ancak sık kullanırsanız, bol miktarda kullanırsanız veya saçınızda kalırsa saçınıza zarar verebilir. Uzmanlar, bebekler ve yetişkin ebeveynler için “sülfat içermeyen şampuanların” kullanılması gerektiğini vurguluyor. Sülfatsız şampuan ne kadar organikse, kullanım yelpazesinin o kadar genişleyebileceğidir.

Sülfat içermeyen veya halk dilinde tuzsuz şampuanlar olarak bilinen bu güvenli ve sağlıklı ve organik şampuanlar özellikle daha güvenlidir. Doğal bitkisel şampuanları ve organik ürünleri tercih etmek büyük bir avantajdır. Bu günlerde sıkça duyduğumuz Yeşilmarka Doğal Şampuan, bu yönde önerebileceğimiz en güvenli şampuanlardan biridir.

Bir önceki yazımıza linkinden https://www.yesilmarka.com/blog/sac-kremi-mi-sac-serumu-mu/ ulaşabilirsiniz.

%100 Doğal Sülfatsız Şampuan Önerilerimiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir