genel

Sülfatsız Şampuan ile Dolgun ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olun

Bir görünümün en can alıcı noktası saçlardır. Bu sebeple saçlar her gün farklı işlemlere maruz kalır. Göz alıcı ve güzel saçlar elde etmek adına gerçekleştirilen yoğun işlemler, zaman içerisinde saçın yıpranmasına ve güçsüzleşmesine sebep olabilir. Yakın bir geçmişe kadar kısa süreli güzellik adına böyle sonuçlar yaşanabiliyordu.

Saçın doğal yapısını korurken bakım sağlayan sülfatsız şampuan ile saçlarınızı yıpranmalara karşı koruyabilirsiniz. Doğal ve temiz içerikli şampuanlar tasarlayan Yeşilmarka ile saçlarınıza dipten uca bakım yapabilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan Nedir?

Şampuan reklamlarında özellikle ön plana çıkartılan sülfat, şampuana köpürme özelliği sağlayan bir maddedir. Çoğunlukla temizlik ürünlerinde kullanılan sülfat, içerisindeki tuz yoğunluğu sebebiyle saç derisindeki yararlı yağları azaltır. Saç derisinde kızarıklık ve kuruntuya sebep olabilir, sürekli kaşıma isteği uyandırabilir.

Tüm bunlara ek olarak saçın dış katmanını yıpratmasından dolayı saç sertleşir. Sertleşen saç hızlı kurur ve eğer boya varsa boyanın kullanım ömrü kısalır. Özellikle sıcak havalarda güneşin yakıcı etkisi saç tellerini yıpratır. Ayrıca saçın rengine de zarar verir. Güneşin zararlı etkileri ve deniz tuzunun etkisi birleşince sülfatın saça verdiği zarar iki katına çıkar.

Sülfat içermeyen sülfatsız şampuan ile saç derisine nazikçe bakım yapabilir ve saçın nemini korumasına yardımcı olabilirsiniz. Yeşilmarka’nın sülfat içermeyen doğal içerikli şampuanlarından dökülme karşıtı şampuan ile sıcak havalarda bile saçlarınızın dökülmesini önleyebilirsiniz.

En Zararsız Şampuan: Sülfat İçermeyen Şampuan Ne Demek?

Çok köpürmesi, farklı kokması ve sim içermesi gibi çeşitli sebeplerden dolayı şampuanların içeriğinde pek çok kimyasal bulunur. Sülfat da şampuanların içeriğine katılan bu kimyasallardan biridir. Ancak sülfat, saç ve saç derisine iyi gelen bir madde değildir. Bu sebeple, “En zararsız şampuan, sülfat içermeyen şampuandır,” denebilir.

Bolca köpüren sülfatlı şampuanlara alıştıktan sonra sülfatsız şampuan kullanmak, ilk etapta yeterince temizlik sağlamıyormuş gibi hissettirebilir. Ancak sülfatsız şampuanlar hem saç derisini hem de saçı zarar vermeden, nazikçe temizler.

Sülfatlı şampuanların aksine çok çabuk durulanır. Sülfatsız ürünler, saçtaki önemli yağları korur ve saçın kolayca taranmasına yardımcı olur. Saçtaki nemi koruyan sülfatsız ürünler, saç tellerinin yıpranmasının önüne geçer ve kırılıp kopmalarını engeller. Parlak ve sağlıklı saçlar için temiz içerikli şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmak önemlidir.

Sağlıklı Uzayan Saçlar İçin Temiz ve Doğal İçerik

Saçlarınız gün içerisinde sönük kalıyor ve sürekli kopuyorsa sülfat içermeyen şampuan modelleri arasından içeriğinde B7 vitamini ve kolajen bulunan bir ürünü tercih etmelisiniz.

B7 vitamini hücre yenilenmesinde oldukça etkilidir. Aynı zamanda B7 vitamini, saçın incelmesini ve kopmasını önler. Kolajen ise saçın dolgunluğunun bozulması ile mücadele eder. Bu sayede saçlarınız daha sağlıklı ve dolgun bir şekilde uzar.

Sülfatsız Şampuan ile Dolgun ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olun

Morfarma Profesyonel Bakım Şampuanı – Biotin + Ginseng + Kafein ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Gür ve Sağlıklı Saçlar İçin Sülfatsız Şampuan Deneyin

Saç derisindeki önemli yağları koruyan sülfatsız şampuan, saç derisinin nefes almasına imkân sağlar ve saçların nemini korur. Bu sayede saçlar daha sağlıklı ve parlak bir görüntüye kavuşur.

Saçlar pek çok farklı sebepten kuruyabilir. Genetik yatkınlığınız da kuru saçlardan yanaysa saçlarınız aşırı kuru olabilir. Böyle durumlarda ekstra güçlü nemlendirmeye gereksinim duyabilirsiniz. Sülfatsız ürünler içerisinden argan yağı içeren şampuanları tercih edebilirsiniz.

Özellikle sıcak havalarda güneş, deniz, rüzgâr, sülfat içeren bakım ürünleri, yüksek ısı uygulamaları ve saça yapılan işlemler gibi sebepler yüzünden saçlar mat ve sert bir hâl alır. Argan yağı ise ekstra nemlendirme özelliği ile kuru ve yıpranan saçların onarımına destek olur. Yeşilmarka’nın kuru ve ince telli saçlar için 11 bitki özünü kullanarak özel olarak tasarladığı şampuan sayesinde saçlarınıza benzersiz bir bakım deneyimi yaşatabilirsiniz.

Sülfatsız Şampuan ile Dolgun ve Sağlıklı Saçlara Sahip Olun

Doğal Şampuan – Kuru ve İnce Telli Saçlar ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sülfatın Zararları Nelerdir?

  • Sülfat, saçtaki yağı temizler fakat bunu yaparken saç derisinde ve saçta bulunan doğal yağı da yok eder.
  • Saçın yağını aldığı için zaman içerisinde saç matlaşır, kurur ve yıpranır.
  • Özellikle hassas ve alerjiye eğilimli ciltlerde saç derisini tahriş eder ve kızarıklık gibi sorunların oluşmasına sebep olur.
  • Kimyasal yapısı nedeniyle saçtaki boyayı hızlıca akıtır. Parlak görünümün kaybolmasına sebep olur.
  • Saç tellerine zarar verir ve saçın genel şeklini bozar.

Pek çok yerde “sülfatsız şampuan” ifadesi ile karşılaşmış olabilirsiniz. Peki, neden sülfatsız ürünleri tercih etmelisiniz?

Sülfatsız Şampuan Kullanmanın Faydaları

  • İçinde sülfat bulunmayan şampuanlar, sülfatın sert yapısını taşımadıklarından saçınıza yumuşak bir dokunuşla bakım yapar.
  • Şampuanın köpürmemesi, saçın temizlenmediğini değil, şampuanın içerisinde saça zarar veren bir kimyasal bulunmadığını gösterir.
  • Sülfatsız ürünler saçınızdan kolay bir şekilde arınır.
  • Doğal içeriğiyle saçınıza zarar vermez.
  • Saçın kendi nemini koruduğundan kuruma, yıpranma, matlaşma ve sertleşme gibi problemlere sebep olmaz.
  • Boyalı saçların rengini ve parlaklığını korumasına yardımcı olur.
  • Kimyasal içermediği için saç diplerinin tahriş olmasına neden olmaz. Bu sebeple hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir.
  • Doğal ve temiz içeriği sayesinde saçları besleyerek sağlıklı, parlak ve canlı saçlara sahip olmanızı sağlar.
  • Saç derisini aşındırmadan ve saç uçlarını kırmadan temizlik sağlar. Saçların kolayca taranmasında etkilidir.

Temiz İçeriğe Sahip Şampuanların Ortak Özellikleri

  • Yapay aroma ve tuz içermezler.
  • SLES, SLS, paraben, parafin, alkol, fitalat, parfüm ve sülfat barındırmazlar.
  • Formüllerinde sentetik köpürtücüler, glüten, jelatin ve sentetik koku yoktur.
  • Zararlı ve renklendirici mineral yağlar ve silikon içermezler.
  • Hafif yapıdadırlar.
  • Hoş bir kokuya sahiptirler.
  • Pek çok vitamin ve mineral bakımından zengindirler.
  • Petrolyüm, fosfat, DEA, phtlhalate gibi kimyasallar dâhil edilmeden formüle edilirler.

Doğal İçerikli Şampuan Kullanmanın Faydaları

Doğal içeriğe sahip şampuanlar, saç kırılmalarını azaltarak saç dökülmelerini minimuma indirir. Doğal şampuanlar kafa derisinin pH seviyesini korur ve saç derisini tahriş etmez.

Saçı ağırlaştırmaz ve çeşitli saç problemlerine sebep olmaz. Doğal şampuanlar, saçın kendisine özgü yararlı yağını gidermediğinden saç derisinin dengesini bozmaz. İçerdiği keratin ile saçların sağlıklı ve hızlı uzamasına destek olur. Ayrıca ince telli saçların dolgun bir hâle gelmesine yardımcı olur.

Saçlara esneklik kazandıran doğal şampuan, parlaklık, canlılık ve dolgunluk verir. Saçların ahenkle hareket etmesini ve hacmini korumasını sağlar. Saç derisinde iz bırakmaz ve deride bulunan renk pigmentlerini korur. Saçlarda oluşan elektriklenmenin ve kabarmanın önüne geçer.

Saç diplerinde biriken ölü derinin atılmasına yardımcı olur ve saç derisini tazeler. Doğal sülfatsız şampuan, antioksidan özelliği sayesinde derideki bakterileri yok eder. Saç derisinde gözenekler açarak derinin nefes almasını sağlar.

Akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin önlenmesinde önemli bir rol oynar. Saçları kökten uca besleyerek bakım yapar. Saçlardaki keçeleşme eğiliminin önüne geçer. Bilhassa kıvırcık saçlardaki şekil verme problemini ortadan kaldırır. Bu sebeple kepek sorunu ile mücadele ederken tercih edilebilir. Ayrıca saç derisinde görülen egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarının önlenmesinde etkilidir. Saçı derinlemesine temizlerken yıpranmasının önüne geçer. Doğal şampuanlarla pürüzsüz ve ipeksi bir görünüme kolayca kavuşabilirsiniz. Glüten hassasiyeti olan kişiler de rahatlıkla doğal içerikli ve sülfatsız şampuan kullanabilirler. Farklı saç tipleri için çeşitlenen doğal içerikli şampuanları, Yeşilmarka güvencesiyle sitemiz üzerinden temin edebilirsiniz.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/cildiniz-icin-en-iyi-nemlendirici-kremi-nasil-bulursunuz/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir