genel

Kış Dönemi Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saçlarımız değişen hava koşullarından oldukça etkilenmektedir. Kış aylarında bere veya şapka altında çabuk kirlenen saçlar, açık bırakıldığında ise kırılgan bir hale gelerek gücünü kaybetmektedir. Mevsim geçişlerinden ve sert hava koşullarından en az düzeyde etkilenmek için yapılabilecek bazı uygulamalar bulunmaktadır. Kış dönemi saç bakımı, duman artışı, yağmur, kar ve sert rüzgarlara maruz kalınabileceği için çok önemlidir. Yaz mevsiminde nemli ve dolgun saçların hacmini koruyabilmek için her mevsim ihtiyacı olan yağ ve nem dengesi korunmalıdır. Bakımlı ve gür saçlara kavuşmak için sorunları iyi tespit etmek ve bu kapsamda bakım işlemleri uygulanmalıdır.

Saç yapısı kuru olan veya kurumaya meyilli olanların özellikle yaşadığı saç problemleri arasında kepeklenme bulunmaktadır. Kafa derisinin kurumasıyla birlikte derinin pul pul dökülmesidir. Doğrudan saç için olumsuz etkileri olmasa da kaşıntı gibi hayat kalitesini etkileyen durumlarla karşılaşılır. Oluşumunun en büyük etkenleri ise soğuk hava koşulları ve kimyasal içerikli saç bakım ürünlerinin kullanılmasıdır.

Kış dönemi saç bakımı rutininde saçların sağlıklı ve parlak olabilmesi için doğal kozmetik ürünleri olan ve doğal içeriğe sahip olan bakım malzemelerinin kullanılmasına önem verilmelidir. Doğal içeriğe sahip olan ve hammaddeleri organik ürün sertifikasına sahip olan güvenilir markaların ürünleri tercih edilmelidir. Yeşilmarka saç bakım ürünleri kategorisinde doğal şampuan, doğal saç kremi, saç bakım yağları, saç bakım spreyi, saç maskesi ürünlerini bulabilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden saç tipinize uygun ürünlerin siparişini verebilirsiniz.

Kış dönemi saç bakımı nasıl olmalı?

Yeşilmarka Doğal Şampuan – Kepekli Saçlar ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kışın Yağlı Saçlar İçin Saç Bakımı

Kışın kafa derisini soğuk havadan korunmak için bere ve şapka kullanımı oldukça yaygındır. Bu nedenle de saçlar havasız kalır ve sürekli yağlanır. Yağlanan saçlardan kurtulmak için ve soğuğun etkisiyle sıcak su ile duş alınır veya saçlar sıcak su ile yıkanır. Sıcak su saç derisinde olumsuz etkilere neden olmaktadır. Saç diplerinin kurumasına, yıpranmasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Kış dönemi saç bakımı için saçların ılık su ile haftada iki veya üç defa yıkanması önerilmektedir. Saçların yıkanması için doğal içerikli şampuan ve saç kremi seçimi de bu nedenlerden dolayı oldukça önemlidir.

Saçların sağlıklı uzaması, gürleşmesi ve dökülmesini önlemek için bakım kürleri uygulamak da gereklidir. Bakım kürü olarak uygulaması kolay ve besleyici özellikte olan saç serumu kullanımı tavsiye edilmektedir. Kış dönemi saç bakımı ritüelleri içerisinde de serum uygulaması günümüzde oldukça popülerdir. Serum içeriğindeki aktif bileşenleri ve doğal malzemeleri sayesinde saç kayıplarının önlenmesinde ciddi bir rol oynar. Serumun etkilerinden tam olarak faydalanabilmesi amacıyla dermaroller ile saç diplerini aktifleştirmek de ekstra etkiyi artırmaktadır.

Kış dönemi saç bakımı nasıl olmalı?

Yeşilmarka Dermaroller ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kışın saçların elektriklenmesi önlemek ve kırılmaların önüne geçebilmek amacıyla her yıkama sonrasında saç kremi kullanımı da önemlidir. Saç kremi kullanımına ek olarak düzenli olarak yapılan saç bakımında saç maskesi kullanımına da yer verilmelidir. Saç maskesi doğal malzemelerden yapılabileceği gibi doğal içerikli ürünler ile de yapılabilir. Yağlı saçlar için özellikle elma sirkesi ve ılık su karışımı, saçların temizlenmesi sağlamakta ve nem dengesini de korumaktadır.

Kışın Kuru Saçlar İçin Saç Bakımı

Kuru saçlar her mevsimde saç dökülmesi problemi ile karşı karşıya gelmektedir. Kış dönemi saç bakımı diğer mevsimlerde olduğu gibi oldukça önemlidir. Özellikle kış aylarında saçlar ve saç dipleri kurumaya ve kırılmaya meyillidir. Nem dengesi soğuk havalarda bozulan saçlar için nemlendirici içeriğine sahip olan şampuan ve saç kremi seçilmelidir. Haftalık olarak düzenli olarak saç bakımları saçın ihtiyacı olan nemi karşılayacak şekilde maske kürlerini de içerebilir. Kuru saçlara sahip olanlar kan değerlerine dikkat etmelidir. Vitamin eksikliği de saçta kuruluğa, dökülmelere ve diğer saç problemlerine neden olabilir.

Kış dönemi saç bakımı rutini arasında saçların sürekli olarak saç kurutma makineleri ile kurutulmaması da yer almaktadır. Saçların şekillendirilmesi ve kurutulması için kullanılan elektrikli cihazlar saç tellerinin kırılmasına ve cansızlaşmasına neden olmaktadır. İyon destekli elektrikli cihazların kullanımı saç köklerine ve tellerine zarar vermemektedir. Isı ile şekillendirme yapılması halinde saçların korumaya alınması gereklidir. Bu amaçla kuru saçların daha fazla kuruması ve dökülmesini önlemek amacıyla şampuan kullanımı adımı yerine temizleyici özelliği olan saç kremi kullanımı da önerilmektedir.

Sağlıklı ve Gür Saçlar İçin Öneriler

Sağlıklı, parlak ve kalın telli saçlar gür saçlar olarak benimsenmektedir. Saçların her mevsimde ışıldaması ve sağlıklı görünmesi için birkaç basit değişikle doğru bakımı uygulayabilirsiniz. Evde de rahatlıkla hazırlanabilen saç bakım kürleri ve maskeleri ile de saçlarınıza ihtiyacı olan nemi kazandırabilirsiniz. Saçların yoğun olarak bakıma ihtiyaç duyduğu mevsimlerden biri olan kış mevsiminde yoğun kuruluk veya yağlanma problemleri ile karşılaşılmaktadır. Kış dönemi saç bakımı planlamasında saç tipine göre bakım uygulanmalıdır. Bu nedenle ilk olarak detaylı olarak bir saç analizi yapılmalıdır.

Kış dönemi saç bakımı uygulamalarına ek olarak saçların daha güçlü olması için yapılması gereken adımlar şunlardır;

  • Kalsiyum ve demir açısından zengin besinler tüketmek,
  • Günlük su tüketimine önem vermek,
  • Saçların doğal yollarla kurutulması veya fön makinesi kullanılıyorsa düşük ısıda kullanmak,
  • Saç temizliğine önem vermek,
  • Kepek problemini önlemek,
  • Doğal içerikli şampuan ve saç kremi kullanmak,
  • Doğal ürünlerle düzenli olarak saç maskesi yapmak,
  • Saç uzunluğu bakım yapılabilecek uzunlukta olmalı,
  • Keratin bakımı yapmak,
  • Saç dökülmesini önleyen şampuan kullanmak.

Doğal Saç Bakım Sırları

Soğuk ve sıcak havalarda saçların bakımı da değişen hava durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Kış dönemi saç bakımı için saçlarda nem dengesi kurulmalıyken, yaz aylarında saç bakımında saçların kurumasını engellemek için önlemler alınmalıdır. Kuru ve yağlı saç tipleri için evde kolaylıkla hazırlanabilen tariflerle saçın ihtiyaç duymakta olduğu nem ve aktif bileşenler sağlanabilmektedir. Saç bakımı için birçok bitki ve meyveden elde edilen doğal bakım yağları ve hazırlanan yağ karışımları ile saçın derinlemesine bakımı gerçekleştirilebilir. Bu amaçla kullanılan bakım yağları şunlardır;

  • Jojoba yağı,
  • Hindistan cevizi yağı,
  • Argan yağı,
  • Hint yağı,
  • Nane yağı,
  • Çam ağacı yağı.

Doğal yağların saç bakım aşamasında kullanımı da oldukça basittir. Saç yağı, saç diplerine ve saç tellerine masaj yapılarak minimum 30 dakika bekletilir. Ardından doğal kozmetik ürünü olan şampuan ile yıkanarak ılık su ile durulanır. Bu doğal yağların haricinde hem saç hem de cilt için faydaları saymakla bitmeyen ısırgan otunun da etkileri kısa sürede görülebilmektedir. Tamamen doğal içeriğe sahip olan güvenilir markalardan saç bakım yağları veya saç serumu temin edilebilir.

Yeşilmarka zengin ve besleyici içeriğe sahip saç serumları ile saçın kökten uca onarılmasını ve güçlenmesini sağlamaktadır. Saç dökülmesini önleyerek buna ek olarak düzenli kullanımda ise 3 ile 6 aylık dönemde yeni saç oluşumunu da desteklemektedir. Kış dönemi saç bakımı için de rahatlıkla kullanılabilecek olan bu saç serumunun içeriğinde bitkisel aktifler, bitkisel gliserin, kafein, ginseng ekstraktı, sarımsak ekstraktı, ısırgan ekstraktı, cüce palmiye ekstraktı, nane yağı ve B5 vitamini bulunmaktadır. Saç bakımı uygulamalarında saç derisinin temiz olduğundan emin olunmalıdır.

Önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/gunluk-cilt-bakiminiz-icin-8-rutin/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir