Bitkisel Yağlar

Karite (Shea) Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?

karite shea yağı nedir

Shea yağı, Türkiye’de Karite yağı olarak bilinir. Doğada kendiliğinden yetişen Karite (shea) ağacının fıstık benzeri meyvesinden elde edilen bir doğal yağdır.

Oda sıcaklığında bırakıldığında katı halde olan bu doğal yağ, tropikal bir ağaçtan elde edilir. Karite meyvesi, karite ağacından toplanır ve sonrasında meyveleri kurumaya bırakılır. Bu meyveler ince kıvamlı bir macun haline getirilmek için öğütüldükten sonra oluşan macuna karite yağı (Shea Butter) denir.

Karite Shea Yağı Faydaları Nelerdir?

-Shea yağının öncelikle cilt için pek çok faydası vardır.

-Cildin yumuşak ve elastik bir görünüm kazanmasını sağlar.

-Ciltte koruyucu bir tabaka oluşturur ve bilinen en güçlü nemlendiricilerden biridir ve cildin nem dengesini sağlar.

-Shea yağı cilt tarafından çok hızlı emilir, yağlı bir tabaka oluşturmaz, gözenekleri tıkamaz, Güneş ışınlarına karşı doğal bir güneş koruyucu krem olarak da kullanılabilir.

-Shea Butter  (Karite yağı) cildin ihtiyacı olan pek çok vitamini içinde barındırır.

-A, D, E ve F vitaminleri açısından oldukça zengindir. İçeriğindeki A ve D vitaminleri cildinizi canlandırır, E vitamini ise cildinizi yeniler. F vitamini ile cildin elastikiyetini arttırıcı özelliğe sahiptir.

Göz altı torbalarında da etkilidir. Trigliseridler, oleik asit, E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve Omega-6 yağ asitleri açısından zengindir Karite Shea yağı bu özelliği ile cildi besler ve sivilceler için düzenli kullanımda faydalıdır.

-Egzama, alerjik durumlar, ciltte yanık ve kızarıklık gibi pek çok cilt problemi ile mücadele eder. Tahriş azaltıcı özelliği vardır.

-Doğal nedenlerle ya da boya, fön gibi ısıl ve kimyasal işlemlerden yıpranmış, uçları kırılmış ve nemini kaybetmiş olan saçların canlanması için de faydalıdır, Ayrıca saç ve kafa derisinde kuruluk problemi yaşayanlar için idealdir.

-Diz, dirsek ve topuk gibi zaman içinde sertleşen tabakaları yumuşatır.

-Dudak bakımında ve nemlendirmesinde de kullanılır ve dudakları rüzgar, güneş, soğuk gibi dış etkenlere karşı korur. Yeşilmarka dudak balmleri shea butter içerir ve dudağın ihtiyacı olan tüm bakım için yeterlidir.

-Kilo alımı, kilo kaybı nedeniyle veya gebelikte oluşan çatlaklar için hatta gebelik sırasında çatlak sorunu yaşamamak için Karite Shea yağı kullanılabilir.

-Bebeklerde pişik önlemek için kullanılabilir ve bebeğin cildini rahatlatır, Afrika’da kas, romatizma ağrıları için Karite Shea yağı hafifletmede kullanılmaktadır.

-Yeşilmarka Dudak Balmleri, Bakım Kremleri ve Şampuanları Karite Shea yağı içermektedir.

-Yeşilmarka doğadan aldığı ilhamla sağlıklı, doğal ve helal içerikli ürünler üretiyor.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/kisisel-bakim-urunlerindeki-tehlikeli-maddeler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir