Doğal Kozmetik

Helal ve Doğal Kozmetik

helal kozmetik

Helal Nedir?

Helal, Allah’ın ayetler ile insanlara ulaştırdığı, kişiye zarar vermeyen her şeyi yapabilme durumudur. Ayrıca Helal kelimesi Arapça’dan dilimize giren ve izin verilmiş anlamına da gelmektedir.

Türkiye’de Helal Kozmetik

Ülkemizde helal ürün denilince akla ilk olarak gıda ürünleri gelmektedir. Çünkü bu anlayış ülkemizde hala tam olarak oturmamıştır. Bir süre yalnızca domuz eti veya domuzdan elde edilen bir hammadde veya alkol kullanılmamasına dikkat edilmiştir. Bu yüzden ilk olarak gıda şirketleri tarafından yalnızca gıda ürünlerine helal sertifikaları alınarak kullanıcıların güvenli bir şekilde tüketimi için sertifikalar kendilerine sunulmuştur. Fakat değişen anlayış ve oluşan ihtiyaçtan dolayı bir zaman sonra birçok alanda helal sertifikalı ürün ortaya çıkmaya başlamıştır. Şirketler artık kullanıcılarına gıda kategorisinin yanı sıra, giyim, kozmetik ve lojistik gibi alanlarda da sertifikalandırmaya gitmişlerdir.

Helal Kozmetik Olur Mu?

Kozmetik ürünlerinin şimdiye kadar doğal ve organik gibi kavramlarla da tanımlanmalarına şahit olmuşsunuzdur. Helal kozmetik de aynı bu kavramlar gibi içeriğini dikkate alır ve insanlara dinen bir aykırılık oluşturmayacak şekilde kullanım sunar. Örnek olarak kozmetiklerde kullanılan etil alkol dinen sakıncalı görülmüş ve kozmetikte dahi olsa kullanımından uzak durulmuştur. Bu hususa dikkat eden insanlar için de sarhoş edici özelliği bulunmayan alkol türevleri kullanılarak kozmetik ürünleri üretilebilmektedir. Farklı bir örnek olarak da içerisinde haram ve sakıncalı bir bileşen olmadığı halde helalliği kabul edilmeyen kozmetik ürünleri vardır. Renkli kozmetik ürünleri bu hususta değerlendirilebilir. Yani az da olsa renklendiren bir dudak nemlendiricisi ile vücuda sürüldüğünde hiçbir renk katmayan dudak nemlendiricisi aynı değerlendirmeye tabi tutulmaz.

Yeşilmarka Ve Helal Kozmetik

Yeşilmarka Doğal Kozmetik ve Sağlıklı Yaşam Ürünleri adı altında birçok üretim gerçekleştirmekteyiz. Şu ana kadar şirketimizin üretmiş olduğu kozmetik ürünlerinin tamamı Gimdes tarafından helal sertifikasına sahiptir. Gıda alanında bulunan ürünlerimiz için de sertifikalandırma çalışmaları devam etmektedir.

Yeşilmarka kozmetik ve gıda ürünlerinin üretimi gerçekleştirilirken doğal, sağlıklı ve helal olmasına dikkat edilmektedir. Bu üç durum şirketimizin üretimini yaparken özellikle dikkat ettiği bir husustur. Ürünlerimizin hiçbirinde insanlara zarar verecek bir bileşen kullanılmamıştır. Yeşilmarka olarak şeffaf olmaya gösterdiğimiz özenden dolayı ürün içeriklerimizi kullanıcılarımızla paylaşıyoruz ve istenildiği takdirde üretim tesisimizde sizleri ağırlıyoruz. Evinizde kendiniz yapmış gibi ürünlerimizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 


 

Helal ve Doğal Kozmetik” ile ilgili yorumlar;

  1. Ak**** dedi ki:

    Merhabalar, evde genel temizlik, çamaşır ve bulaşık deterjanlarında da doğal ve helal olanlarına ulaşmak çok zor malesef. Sizin gelecekte bu tür temizlik malzemelerini üretme düşünceniz var mıdır?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Hatice hanım merhabalar, tabi ki var ancak şu anda sıralamasına daha gelmedi 🙂

  2. Ha**** Şe**** BA**** dedi ki:

    Merhaba, üretmiş olduğunuz tüm kozmetik ürünlerinizin GİMDES tarafından helal sertifikalı olduğunu yazmışsınız.Aynı zamanda yazınızın başındaki şu ifade bende çelişki uyandırdı.”Farklı bir örnek olarak da içerisinde haram ve sakıncalı bir bileşen olmadığı halde helalliği kabul edilmeyen kozmetik ürünleri vardır. Renkli kozmetik ürünleri bu hususta değerlendirilebilir. Yani az da olsa renklendiren bir dudak nemlendiricisi ile vücuda sürüldüğünde hiçbir renk katmayan dudak nemlendiricisi aynı değerlendirmeye tabi tutulmaz.”
    O halde renkli kozmetik ürünleriniz helal sertifikalı değil mi?
    Teşekkür ederim

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhaba, Renkli kozmetik ürünlerimiz bulunmamaktadır. Renkli kozmetik ürünlerinden kasıt, amacı vasıtasıyla kullanıldığında vücutta renk bırakmaktadır. Buna örnek olarak göz kalemi, rimel, ruj gibi ürünler verilebilir. Renkli dudak nemlendiricileri de eğer içerisinde renk pigmenti bulunuyor ve amacı dudakları renklendirmek ise Gimdes tarafında sertifika verilmiyor diye biliyoruz. Yine de detaylı bilgiyi Gimdes’ten almanız daha doğru olacaktır. Şu an için herhangi bir renkli kozmetik ürünü Yeşilmarka’da bulunmuyor. Farklı sorularınız olursa E-posta veya Whatsapp hattımızı kullanabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederiz, sağlıcakla kalın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir