Doğal Güneş Kremi

Güneş Kremi Kullanımında Bilinmeyenler

Güneş kremi kullanımı hakkında pek çok merak edilen durum olduğu gibi bazı spekülasyonlar bu alanda yanlış bilinen durumların ortaya çıkmasına sebep da olmaktadır. Özellikle güneş kremlerinin zararlı etkilerinin bulunduğunun ve hatta güneş ışınlarından gelen D vitaminini engellediğinin düşünülüyor olması, güneş kremleriyle ilgili bilinen en temel yanlışlar arasındadır. Sistematik, doğru ve etkili bir kullanım sonucunda güneş kremlerinin cilt üzerindeki etkisi, tahmin edildiğinden çok daha kritiktir. Ayrıca sağlıklı bir etki alabilmek için en iyi güneş kremi tercihinde bulunulması gerekir.

Bu noktada en doğru ve sağlıklı etkiye sahip olan güneş kreminin tercih edilmesi adına birkaç noktada yeteri kadar özen gösterilmelidir. Günümüzde son derece yüksek oranda çeşitliliğe sahip olan güneş kremlerinin içeriklerine göre kategorize edildiği de belirtilmelidir. Dolayısıyla en iyi güneş kremi kullanımı tercihinde bulunmak için kullanılabilecek birçok kriter bulunur. Söz konusu kriterlerin en etkili şekilde değerlendirilmesiyle cilt tipine ve cildin temel ihtiyaçlarına uygun, en iyi güneş kremi kolaylıkla tercih edilebilir.

Neden Güneş Kremi Kullanılmalı?

Öncelikli olarak neden güneş kremi kullanılmalı sorusuna cevap bulmak gerekirse, bu noktada güneş ışınlarının etkilerinin incelenmesi gerekir. Bilineceği üzere güneş ışınları insan cildi için son derece hayati bir öneme sahip olan D Vitamini içerir. Bununla birlikte güneş ışınları, her zaman tahmin edildiği kadar besleyici ve masum olmayabilir. Güneş ışınları insan cildi için pek çok vitamin ve minerale ev sahipliği yapıyor olmasının yanı sıra bazı zararlı etkenleri de içerir.

Güneş ışınlarının insan cildi üzerinde olumsuz etkiler göstermesine neden olan zararlı etkilerini genel hatlarıyla şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin zayıflaması.
  • Yaşlanmaya bağlı cilt sağlığı sorunlarının daha hızlı etki göstermesi.
  • Ciltte oluşan kırışıkların hızlanması.
  • Leke oluşumu ve deride pürüzlenmelerin ortaya çıkması.

Tüm bu durumlar güneşten dünyaya yayılan UVA ve UVB ışınlarının sahip olduğu içerikten kaynaklanarak cilt yüzeyinde ortaya çıkan olumsuzluklardır. Dolayısıyla cilt bakım ürünleri içerisinden doğal güneş kremi kullanımı, tüm bu olumsuzluklara karşı cildinin ve derinin en efektif şekilde korunması amacıyla kullanılmalıdır.

Güneş Kremi Kullanımında Bilinmeyenler

Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi Ürünümüze Sitemizden Ulaşabilirsiniz.

Güneş Kremi Özellikleri Nelerdir?

Her ne kadar güneş kremleri içerik bakımından çeşitlilik içeriyor olsa da genel anlamda bazı ortak özelliklere ev sahipliği yapar. Bu özellikler en iyi güneş kremi kullanımı tercihinde bulunmak adına son derece belirleyicidir. Güneş kremlerinin genel özelliklerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Güneşten gelen zararlı UVA ve UVB ışınlarına karşı cildi ve deriyi korur.
  • Zararlı güneş ışınlarından kaynaklanan cilt sağlığı sorunlarını minimalize eder.
  • Cilt yüzeyinde bariyer bir tabaka oluşturur.
  • Cildin nem kazanmasını sağlar ve nem dengesini korur.
  • Melanin dengesizliğinden kaynaklanan cilt yüzeyinde ortaya çıkabilecek olası renk tonu eşitsizliklerini engeller.
  • Cildin hava kirliliğine karşın korunmasını sağlar.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra güneş kremleri aynı zamanda içeriğinde bulunan elastin, keratin ve kolajen gibi etkenlerle cilt bakımının yapılmasında da rol oynar.

En İyi Güneş Kreminde Hangi Özellikler Olmalı?

Güneş kremlerinin içeriğinde yer alan bazı değerler, en iyi güneş kremi hangisi veya hangi güneş kreminin daha etkili olduğu konusunda önemli ölçüde bilgiler sağlamaktadır. Güneş kremlerinin içerik bölümünde sıklıkla karşılaşılan “PA” ve “SPF” değerleri bu kapsamda güneş kreminin etki seviyesini belirlemek amacıyla kullanılan değerlerdir. PA değeri, “PA+” ile “PA+++” aralığında değerlendirilir. Bu değerin son bölümünde yer alan “+” miktarı ne denli yüksek olursa, güneş kremi kullanımında UVA ışınlarından cilt ve derinin daha uzun süreli bir korunma elde etmesini sağlayacaktır.

“SPF” ise; “Sun Protection Factor”  yani “Güneş Koruma Faktörü” anlamına gelir ve bu değer, güneş kreminin UVB ışınlarına karşı koruyuculuğu hakkında bilgi sunar. Bu kapsamda SPF değerleri;

  • 4 ile 12 aralığında olanlar: Düşük Koruma
  • 30 değerine kadar olanlar: Orta Düzey Koruma
  • 30’dan yüksek olanlar: Yüksek Koruma

Şeklinde temel verileri ifade eder. Ayrıca SPF değerinin 30 üzeri olduğu güneş kremleri, zararlı güneş ışınlarına karşı cilt ve deriyi %97 oranında koruduğu belirtilmelidir.

Güneş Kremi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güneşten en sağlıklı şekilde korunabilmek adına doğru güneş kremlerinin tercih edilmesi gerekir. Güneş kremi kullanımı alternatifleri arasında geniş yelpazeli çeşitliliğinin bulunuyor olması doğru bir tercihin yapılabilmesini kısmen zorlaştırır. Bu kapsamda bazı temel özellikleri içeren ve içerik bakımından da besleyici güneş kremlerinin tercih edilmesi, her zaman çok daha etkili sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda güneşe karşı koruyucu etkisinin yanı sıra cilt bakımı da vadeden kremlere yönelmek son derece doğru bir tercih olacaktır.

Güneş kremleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • En az 30 koruma faktörlü olan güneş kremleri tercih edilmelidir.
  • Güneş kremi kullanımında; krem içeriği incelenmeli ve zararlı maddeler içermediğinden emin olunmalıdır.
  • UV filtresi bulunan güneş kremlerine yönelim gösterilmelidir.
  • Suya dayanıklı olup olmadığı ve cilt bakımı konusunda etkisi denetlenmelidir.

Tüm bu durumlara yeteri kadar özen gösterilmesi halinde kendi cilt tipiniz için en uygun güneş kremini belirleyebilir ve cildinizi güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gönül rahatlığıyla koruyabilirsiniz. Cilt tipi nasıl anlaşılır? Başlıklı yazımızdan detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Güneş Kremi Kullanımında Bilinmeyenler

Güneş Kremi Ne Kadar Kullanılmalı?

Güneş kremi kullanımında bir diğer önemli durum da kremin hangi yoğunlukta ve miktarda kullanılması gerektiğidir. Özellikle yaz aylarında güneş kremlerinin kullanım miktarlarına yeteri kadar özen gösterilmelidir. Doğrudan güneşe maruz kalınması halinde cilt doygunluğu oluşuncaya dek 3 saatte bir kez cilde sürülen güneş kreminin yenilenmesi gerekir. Ayrıca burada güneş kreminin suya karşı dayanıklı olup olmadığı da kişisel taleplere göre incelenebilir.

Su ve sıvı temasına karşı dayanıklı olan güneş kremleri, yaz tatili sırasında daha konforlu hareket edilebilmesini ve güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildin en efektif şekilde korunmasını sağlar. Sıvı temasından etkilenmeyen bu kremler, en iyi güneş kremi arayışında olanlar için önemli bir alternatiftir. Burada güneşe çıkmadan önce 1 çay kaşığı kadar güneş kreminin yüz ve boyun bölgesine sürülmesi yeterli olacaktır. Ayrıca cildin güneş temasına ne zaman maruz kalacağına dikkat edilmeli ve dolayısıyla güneş kreminin kullanım zamanına da yeteri kadar özen gösterilmelidir.

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalı?

Güneş kremi kullanımı, yılın 12 ayı her mevsime uygundur. Uzmanlar tarafından önerilen güneş kremi kullanımı da bu kapsamda her mevsimi kapsar. Buna karşın özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının dik açıyla yerküreye ulaştığı saat dilimlerinde güneş kremlerinin kesinlikle kullanılması gerekir. Doğrudan güneş ışınlarının cilt yüzeyine temas ettiği yaz aylarında güneşe çıkmadan 20 ile 25 dakika önce güneş kremlerinin kullanılması önerilir.

Hangi Güneş Kremi Tercih Edilmeli?

Belirtilmiş olduğu gibi en iyi güneş kremi tercihinde bulunurken en temel noktada güneş kreminin 30+ SPF değerine sahip olmasıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu olan bu nitelikte güneş kremleri, vücudun güneş ışınlarından ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve mineralleri alırken cildin herhangi bir hasar görmesini engeller. Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi de tamamen doğal içeriğiyle, güneş ışınlarının tüm olumsuz etkilerinden gönül rahatlığıyla koruyabilmeniz amacıyla özel olarak geliştirilmiştir. Paraben, Parafin, Vazelin, EDTA, Boya ya da Parfüm gibi zararlı etkenlerin içeriğinde yer almadığı Yeşilmarka Doğal Güneş Kremi, hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygunluk taşır.

Bu yazımızda Güneş Kremi Kullanımında Bilinmeyenler konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/asiri-terleme/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir