Kişisel Bakım

Vücut Temizliği İçin Duşta Sabun Mu Duş Jeli Mi

Kişisel temizliğimiz biz insanlar için adeta büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü temiz kalmak ve bakımlı olmak her insanın her daim arzu ettiği bir durumdur. Özellikle günümüzde bahar ve yaz aylarında kişiler çevresinde ki insanlara iyi görünmek için kişisel temizliğine mutlaka önem vermektedir. Çünkü kalabalık bir ortamda bulunduğumuzda temizliğimiz mutlaka dikkat çekmektedir. Birbirinden farklı kişisel vücut temizleme durumu bulunmaktadır, bunlardan birisi de düzenli olarak duş almaktır.

Duş insanın kendini tamamen rahat hissettiği ve biraz olsun günün stres ve sıkıntısını düşünmediği yerlerden birisidir. Bu sebepten ötürü insanlar, duşta vücut temizliğinde bir hayli önemsemektedir. Fakat şu duruma göz atacak olursak, bazı insanlar duş esnasında temizliğini yaparken sabun kullanırken bazıları ise duş jelini tercih etmektedir. Bu her kişiye göre daima farklılık gösterebilir. İşte bu başlığın altında vücut temizliğinizi yaparken duşta sabun mu duş jeli mi kullanmanız gerektiği hakkında önemli bilgiler vereceğiz. O zaman yazımıza hangi vücut bakım ürününü kullanmanız gerektiğini belirterek devam edelim.

Duşta Sabun Mu Duş Jeli Mi Kullanmalısınız?

İnsanlar vücut temizliği sırasında kimisi duş jelini tercih ederken kimisi ise sabunu tercih etmektedir. Fakat bazı kişiler vardır ki duşta sabun mu duş jeli mi konusunda kararsız kalmaktadır. Bahsettiğimiz tamamen kişisel tercihlere bağlı olan bu ürünler zaman zaman değişiklikler gösterebilmektedir. Duşta sabun mu duş jeli mi konusu her daim tartışmaya açık bir konudur.  Her iki ürününün de cildimize farklı etkileri gözlemlenebilmektedir. Bu etkilerin zararlı olmaması için doğal olanları kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü doğal ürünler vücut ve cilt sağlığınız açısından oldukça önemlidir. 

Neden diye soracak olursanız doğal yollar ile üretilen ürünler, diğer ürünlere kıyasla neredeyse hiç kimyasal madde içermediği için duş esnasında hangi ürünü tercih ederseniz edin cildinizde hiçbir şekilde olumsuz etki bırakmayacaktır. Diğer kimyasal madde içeren ürünleri tercih eden insanlardan bildiğimiz üzere içlerinde farklı maddeler olduğu için sadece kokusu ve diğer yönleri güzel olmaktadır. Bu nedenden dolayı kimyasal madde içeren ürünler duşta ve duş sonrasında cildinizde bir süre sonra belirli yaraların çıkmasına neden olabilmektedir.  Tavsiyemiz bu konuda doğal sabun ve duş jeli tercih etmeniz olacaktır. Bu iki ürün arasında kararsız kaldıysanız, farklılıkları şimdi detayları ile birlikte sizlere anlatacağız.

Duş Jeli Ve Sabun Arasındaki Farklılıklar

Duş jeli ve sabun kullanımı kişiden kişiye değişiklikler gösterebilmektedir. Her 2 ürünün de tercih edilmesinin kişiden kişiye farklı sebepleri olabilmektedir. Ama bu başlıkta daha kolay bir karar verebilmeniz için duş  jeli ve sabun arasında farklılıkları maddeler halinde detayları ile birlikte sıraladık;

  • Duş jelleri birbirinden farklı ve çeşitli koku seçenekleri ile sabunlardan daha zengin bir ürün çeşitliliği sunuyor. Bu koku çeşitliliğinden ötürü insanların duş jeline yoğunlaşması kaçınılmaz olmaktadır.
  • Duş alma alışkanlığın ağırlıklı olarak sabun yönünde ise nemlendirici özelliği olan doğal sabunları seçmeni tavsiye ediyoruz. Sadece sabun kullanımı ciltteki yağları yok ederek cildin kurumasına neden olur. Alışveriş esnasında, sabun seçerken yağ oranı fazla olan ürünleri seçmenizi öneriyoruz.
  • Duş jelleri çoğunlukla kolay ve hızlı kullanım sebebi ile daima sık bir şekilde tercih edilmektedir. Duş alırken çok uğraşmamak hemen vücudunu temizleyip çıkmak isteyenlerin neden sabun yerine duş jeline yöneldiklerini rahatlıkla anlayabiliriz.
  • Sabunlar iltihaplanmaları önleyici, hücre yenileyici ve sinirleri yatıştırıcı özellikleri vardır.
  • İçeriğinde bulunan doğal maddeler sebebiyle sabun, cildi tahriş etmeden antiseptik özelliği sayesinde doğal koruma etkisi gösterir.
  • Doğal sabunlar ferahlatıcı ve rahatlatıcı özelliğiyle, hoş kokusu ve uyarıcı etkisiyle cilde canlılık ve tazelik verir. Vücutta oluşan kokuları giderir. Ciltte kalıcı yumuşaklık oluşmasına neden olur.
  • Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır.
  • Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir. Duş jeli ve duş sabunlarının içerisinde bulunan maddeler kimyasal sebeplerden ötürü cildinizin pH dengesini bozabilmektedir. Bundan dolayı, ürün seçimi yaparken pH değerinin 5.5’e yakın olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.
  • Duş jelleri de sabunlar da cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içerebilmektedir. pH dengesi bozulan cilt, egzama, mantar gibi her türlü rahatsızlığa açık hale gelebilmektedir. Bu durumda sabun ya da duş jeli hangisini kullanırsanız kullanın, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi ise, bu vücut bakım ürünlerinin pH değeri 5.5′ e yakın ürünler tercih edilmelidir.
Vücut Temizliği İçin Duşta Sabun mu Duş Jeli mi?

Yeşilmarka Doğal Duş Jeli Böğürtlen Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Uzmanların Gözünde Duşta Sabun Mu Duş Jeli Mi?

Yakın zamanda Dermatoloji Profesörleri tarafından yapılan bir çalışmada, duş jelleri içerisinde bir emülgatör maddesi bulunduğunu belirttiler. Duş jelinin sabunlara göre daha çok tercih edilmesinin sebebi ise farklı meyve aromaları, güzel kokulara ve kullanımının oldukça pratik olmasıydı. Birçok insan bu sebepten ötürü duş jelini daha çok tercih edilmektedir. Fakat pH derecesi düşük olan duş jelleri kullanıldığında ise ciltte belirli bazı rahatsızlıklar oluşması kaçınılmaz olacaktır.  Uzmanlar duş jeli tercih ederken pH derecesine dikkat etmenizi önermektedir. 

Eğer hassas bir cilde sahipseniz tavsiyemiz tamamen doğal ürünleri tercih etmeniz ve mümkünse doğal sabun ürünlerimizden kullanmanız olacaktır. Çünkü duş jeli bazı hassas ciltlerde belirli lekeler ve rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Tabi alacağınız duş jelinin pH değeri düşük ve içerisinde kimyasal madde bulunursa bu tip sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

Duşta sabun mu duş jeli mi diye sorduğumuzda uzmanlar doğal sabun kullanmanın daha çok faydası olduğu için doğal ürünlerin kullanılmasını önermektedir. Doğal sabunların vücuda ferah etki vermesi, uykusuzluğu ve depresyonu en aza düşürmesi gibi faydalı özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı birçok insan ayrıca duş jelinin yaratmış olduğu kayganlık hissini sevmediği ve faydası bakımından doğal sabun ön planda olduğu için bu ürünü tercih etmektedir.

Yeşilmarka Duş Jeli Ve Sabun Ürünleri İle Vücudunuza İyi Bakın

Bu başlıkta kişisel temizliğin insanlar için ne kadar önemli olduğundan ve duşta sabun mu duş jeli mi bunlardan hangisini tercih etmeniz gerektiğini detaylı bir şekilde anlattık. İşte tam olarak bu sebepten ötürü almış olacağınız ürünleri kullanırken tamamen doğal yollar ile üretilen duş sabunu ve duş jeli tercih etmeniz, vücudunuz için daima iyi bir seçenek olacaktır. Bu noktada Yeşilmarka doğal vücut bakım ürünlerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Vücut Temizliği İçin Duşta Sabun Mu Duş Jeli Mi

Yeşilmarka Güne Merhaba Seti Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Şunu da belirtmek isteriz ki, artık günümüzde pH değeri oynanan ve içerisinde birçok kimyasal madde bulunan vücut bakım ürünleri üretilmektedir. Kimyasal madde kullanılmış sabun ve duş jellerinin pH değeri 10 ve üzerine çıkabilmektedir. Bu tip bir ürün kullanıldığında cildimizde bazı etkiler görülmeye başlayacaktır. pH değerinin yüksek olması ciltte kuruluk gibi etkiler gösterebilmektedir. Kuru ciltli kişiler bu ölçüte oldukça dikkat etmeli, sabun kullanımı yerine pH değeri 5.5′ e yakın duş jellerini tercih etmelidir. Bunun yaşanmaması için doğal ürünler kullanmanızı önermekteyiz. Doğal ürünlerin vücut bakımı için faydaları çoğu kişi tarafından biliniyor ve uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor. İşte bu noktada vücudunuz için doğru doğal ürünleri seçmelisiniz.  Birbirinden farklı doğal ürün çeşitlerimiz için hemen şimdi web sitemizi ziyaret edin..

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/yagli-saclar-icin-dogal-cozumler/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir