Doğal Protein Tozu

Doğal Whey Protein Tozu Nedir?

Doğal Whey Protein Tozu Nedir?

Doğal protein tozu nedir? Ya da doğal whey protein tozu nedir? Protein tozu kullanıcılarının çoğunlukla akıllarında ki en büyük sorulardan bir tanesi genellikle bu oluyor. Bir besinin ya da herhangi bir tüketim maddesinin doğallığını sorguladığımız zaman karşımıza çıkan sonuçlardan en önemlisi ürün içeriğinin katkı maddesi, yapay tatlandırıcı, yapay aroma gibi maddelerden arındırılmış olmasıdır. Zararlı katkı maddesinin ürün içeriğinde yer almaması, gıda ürünlerinin daha hızlı hazmedilebilmesi ve hızlı bir şekilde kana karışabilmesini sağlamaktadır.

Doğal Whey Protein Tozunun Diğer Protein Tozlarından Ayıran Özelliği

Doğal whey protein tozu, diğer protein gruplarına bakıldığı zaman içlerinde sindirimi en kolay ve hızlı olan protein yapısına sahiptir. Bir diğer adı peynir altı suyu olan whey protein, su içerisinde kolay çözülmeye uğrayan bir besin yapısına sahip olduğu için kan emilimi bir o kadar hızlı olacak ve kan değerlerinde ki amino asit miktarının azalmasını engelleyip, vücudun ihtiyaç duyduğu seviyelerde kalmasını sağlayacaktır. Egzersiz öncesi kullanımı egzersiz esnasında oluşabilecek kas yıkımlarını en az seviyelere kadar engelleyecektir. Egzersiz sonrası kullanım durumunda ise, vücudun kas oluşum sürecini destekleyici bir görev üstlenecektir.

Doğal Whey Protein Tozu Kullanımı

Doğal whey protein tozu kullanımı esnasında öncelikle olarak dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında kullanım miktarının sıklığı ya da kullanım ölçeğinin fazlalığının vücuttaki kas gelişiminin süre ve hacimsel anlamda ki etkilerine olan yanlış inanışlardır. Yapılan araştırmalar neticesinde doğal whey protein tozu kullanımı antrenman öncesi ya da sonrası kullanılabileceği gibi öğün aralarında da kullanabileceğidir. Diğer bir inanış olan ölçek miktarının fazlalığı kas gelişiminde, vücudun kas hacminin korunumunda ekstra bir öneme sahip değildir. Kullanılan doğal whey protein tozunun kullanım şekli tavsiye edilen ölçülerde ve şekilde olmalıdır.

Doğal Whey Protein Tozu Besin Değeri

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde besin değeri açısından whey protein yapısı yani peynir altı suyu proteini, diğer protein gruplarına göre insan vücudu için daha fazla ve hızlı yarar sağladığı gözlemlenmiştir. Gastrointestinal sistemde yumurta, soya, kazein, süt gibi protein yapılarının whey protein yapısı kadar hızlı sindirimi ve emilimi gerçekleşmediği için vücuda fayda noktasında whey protein tozu kadar etki sağlamayacaktır. Sindirim açısından süt protein yapısında ki laktozun whey proteinlerde olmayışı sindirim sistemi için oldukça fayda sağlamaktadır. Yumurtadan elde edilen protein tozlarının ise acı tadından dolayı ekstra tatlandırıcı ihtiyacı doğurmaktadır.

İlgili gönderiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir