Doğal Kozmetik

Bentonit Kil nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?

bentonit kil nedir

Doğada bulunan birçok farklı malzeme insan sağlığına olan faydaları ile hayatımıza katılmaya devam ediyor. Bunlardan en yeni ve en sıra dışı olanı da bentonit kil. Peki Bentonit kil nedir? 

İnsan vücudunu temizleyen ve iyileştiren bu doğal malzeme sizi çok şaşırtacak. Binlerce yıldır doğal olarak oluşan Bentonit kili, detoks yapmak ve bağışıklık sistemini geliştirmek isteyen kişiler arasında sağlıklı bir yaşam eğilimi olarak tanınmaya başladı. Sağlık alanında olduğu kadar doğal kozmetik ürünleri için de ham madde olarak kullanılmaya başlandı. Bentonit kil nedir? Mucize etkisiyle Bentonit kilin faydaları saymakla bitmiyor..

Bentonit Kil Doğal Bir Mucize mi?

Gündelik hayatın içinde çok sayıda toksin ile temas ediyoruz. Yediklerimiz, içtiklerimiz, cilt ile temas ettiklerimiz saymakla bitmez. Bir tür volkanik kil olan bentonit kil, içeriğindeki elektromanyetik negatif yük sayesinde bu toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur. Doğal kozmetik alanında vücudu temizler, bağışıklığı güçlendirir ve inflamasyonu azaltır. Bentonit kil kalsiyum, magnezyum, silis, sodyum, bakır, demir ve potasyum gibi mineraller açısından da zengindir. Bentonit kil sıvı ile bir araya geldiğinde elektriksel bir yük üretir ve vücuda doğal destek sağlar. Bentonit kil nedir? Temel Faydaları Neler? Sorularını yanıtlamaya devam ediyoruz.

Bentonit Kilinin Temel Faydaları Nelerdir?

Bentonit kil, hem dahilen (ağız yoluyla alınarak) hem de haricen (cilde sürülerek) kullanılabilir.
Ağız yoluyla alınan bentonit kil, vücuttaki zararlı patojenlere bağlanarak bu zararlı maddelerin bağırsaklardan kan dolaşımına karışmasını engeller ve vücuttan atılımını kolaylaştırır Harici uygulaması da bentonit kilin sık kullanım şekillerinden biridir. Bentonit kil, cilt maskesi, kil banyosu, saç maskesi ve diş macunu şeklinde de kullanılabilir. Bentonit kil nedir? Bentonit kil faydaları ise şu şekilde sıralanabilir..

Egzama, Dermatit ve Sedef hastalığına iyi gelir

Bentonit kil su ile karıştırıldığında kil maskesi olur ve cildi toparlamak için kullanılır. Bentonit kil, cilt yüzeyinde bulunan gözeneklere girerek, bakteri ve toksinleri yüzeye çıkartarak temizler. Bentonit kil, topikal olarak cilt yüzeyine uygulandığında antibiyotik etkisi ile cilt enfeksiyonlarını sakinleştirmeye, yaraların veya egzamadan kaynaklanan cilt sorunlarının iyileşme süresini hızlandırmaya yardımcı olabilir.
Bentonit kil sebum (yağ) üretimini azaltır. Önemlidir çünkü artan yağlanma kıl foliküllerinin tıkanmasına ve bakteri üremesine bu durumda akne gibi cilt enfeksiyonlarına yol açar.
Bentonit kilde bulunan silis, kasların, tendonların, bağların, kıkırdak ve kemik dahil bağ dokularını güçlendiren zengin mineral içerir. 

Silis Cildinizi Yumuşatır

Saç ve saç derisi için de çok faydalıdır. Saç derisini besler ve kepeği engeller. Hasar görmüş saçları onarır ve parlaklık verir. kepek, egzama(dermatit) sorunları için bentonit kil içeren şampuanları kullanabilirsiniz. 2. Ciltteki zehirli toksinleri temizlemek için banyoda kullanılır Bentonit kil, banyoda yıkanma suyunuza eklenebilir ve cildinizden toksinleri arındırma görevi görür.

Hücrelerin Daha Fazla Oksijen Almasına Yardımcı Olur

Bentonit kili, derin temizleme etkisi ile hücrelerin oksijen almasına yardımcı olur. Hücreler kendilerine daha fazla oksijen geldiğinde, enerjiniz artar ve kas iyileştirme de dâhil olmak üzere sizi hastalıklardan uzak tutar.

Bentonit Kil Vücudu Alkalize Eder

Günümüz şartlarında tükettiğimiz besinlerin çoğu, vücudumuzda asidik bir reaksiyona girer. Sağlıklı beslenmeyen kişilerin vücudu asidik olur. Çünkü mide bu besinleri parçalamak için daha kuvvetli asitler üretmek için ekstra çaba gösterir. Bentonit kil, vücudun pH seviyesini asidite ve alkalinite arasında daha iyi bir dengeye getiren, kan tükürük ve idrarın daha alkalin olmasına yardım eden alkalileştirici mineraller içerir. Bentonit kil nedir? Faydalarını sıralamaya devam ediyoruz.

Probiyotikleri Arttırır

Bentonit kil bağırsaklardan toksinler, kimyasal maddeler ve ağır metallerin giderilmesiyle bağırsak duvarında yaşayan “iyi bakteri” ya da probiyotikleri teşvik eder.

İçme Suyunu Temizler

Bentonit kil genellikle içme sularında bulunan florürün azaltılması için kullanılır. Magnezyumla birleştiğinde, bentonit kili musluk suyunu temizler.

Pişiği Tedavi Eder

Bentonit kili tahriş olmuş ya da kızarmış cildi onarır. Bebeklerin cildine rahatlıkla uygulanabilir. Cildinize az miktarda kil uygulayın ve silinmeden / durulamadan önce birkaç dakika bekletin. İyice kuruduktan sonra ılık su ile durulayın. Bentonit kilin faydalarını bu şekilde sıraladık..

 

Bentonit kil nedir? Bütün detaylarıyla yazımızda değindik. Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/aloe-vera-nedir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bentonit Kil nedir? Sağlığa Faydaları Nelerdir?” ile ilgili yorumlar;

  1. As**** Bu**** dedi ki:

    MS
    Hastasıyım. Kullanabilir miyim

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Asuman hanım mevzuatlar gereği sağlık beyanı veremiyoruz, bir hekime danışmanız daha doğru olacaktır.

  2. Fe**** dedi ki:

    Merhabalar YeşilMarka. Tüketmek için bentonit herhangi bir işleme maruz kalıyor. Tüketmek için bentonit’i nereden alabilirim. Teşekkürler

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Ferit bey merhabalar, mevzuatlar gereği tedavi amaçlı bilgi ne yazık ki paylaşamıyoruz, anlayışınız için teşekkür ederiz.

  3. Me**** Ak**** dedi ki:

    Merhabalar cildiye doktorumuz oğluma uyuz teşhisi koydu bir suru ilaç yazdı içinde de bu k medy clay kıl den var 3 yaşındaki oğlumun kullanması uygun mudur yoksa aile bireylerine mi yazılmıştır acaba ?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar meral hanım, bahsi geçen bentonit kilden bağımsız bir hammaddedir efendim yazdığınız

  4. N.**** dedi ki:

    Merhaba. Böbrek yetmezliği olan hastaların kullanımında sorun olur mu?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar efendim, bu soruna yorum olarak cevap verebilmemiz hem mevzuat açısından mümkün değil hemde doğru değildir. Lütfen doktorunuza başvuru yapınız.

  5. Be**** dedi ki:

    Vitiligo için 1tatli kasig8 hergün suyla içersem iyileştirme durumu var mı,annemde siroz nedeniyle karnı nda sislik oluyor odem atici ilaclar veriyor gastroloji doktoru.Acana onun yrrine bentonit i yourda karistirip yese veya suyla icse aldigi odem aticilarinkullanmasa olur mu?topluy

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Berna hanım merhabalar ilginiz için teşekkürler, ancak sağlık beyanı vermemiz mevzuat geri yasak

  6. Oğ**** dedi ki:

    Merhabalar
    Mide koruyucu ilaçları 20 yıldır mecburî olarak kullandığımızdan ötürü enzimler görevini yitirmiş buna bağlı olarak da tüm vitamin değerlerimiz düşmüş. Mide koruyucuyu bentonit kullanarak bırakabilirmiyiz

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Oğuz bey merhabalar, sağlık beyanında bulunmamız ne yazık ki yasaktır. Bununla ilgili doktorunuza başvurmanız faydalı olacaktır.

  7. Re**** Öz**** dedi ki:

    Merhabalar fibromiyalji hastasıyım nasıl kullanmalıyım ve sonuç alabilirmiyim.

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Reyhan hanım merhabalar, doğru bir uygulama olmaz efendim. Daha detaylı uygulama bilgisini doktorlarımız ve tamamlayıcı tıp uzmanlarımızdan alabilirsiniz

  8. Nu**** dedi ki:

    Merhaba
    Ayak distonisi için kullanmak istiyorum
    Umarım fayda sağlar
    Kullanan olup da şifa bulan var mı
    Yardımınzı rica ederim

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar Nuray hanım ayak sorunları için özel bir ürünümüz çıkıyor onu da bekleyebilirsiniz.

  9. Al**** Rı**** Ta**** dedi ki:

    Prostatit yani prostat iltihabı için tavsiye edildi bir arkadaş kullanmış ve faydasını görmüş siz bu konuda ne dersiniz

    1. Ye**** Mü**** Hi**** dedi ki:

      merhaba mevzuat gereği endikasyonlarla ilgili bir yorum veya tavsiyede bulunamıyoruz. En yakın hekiminize başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.
      sağlıklı günler dileriz

  10. Ay**** dedi ki:

    Oğlum 10 buçuk aylık banyodan sonra ve yemek, ten, sonra ver dedi arkadaşım nasıl ürünler bunlar acaba otizm olması olağan çocuk için birine çok iyi gelmiş cevaplarsanız sevinirim

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Bu konu hakkında diyetisyeninize başvurmanız daha doğru bir yol olur efendim, her birey farklıdır ve ihtiyaçları da farklıdır

  11. Pı**** dedi ki:

    Merhaba . Tıkalı olan damarları açma özelliğı var mı acaba?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Merhabalar pınar hanım mevzuat gereği tıbbı bilgiler veremiyoruz ancak vücutta bulunan kimyasal ve radyasyonun etkisini gidermek için kullanıldığı bilinmektedir.

  12. Ba**** dedi ki:

    Merhaba, bilgilendirme için teşekkürler?Bentonit kili kaç ay kullanmalıyız?

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      Rica ederiz, faydalı olabilmişsek ne mutlu bizlere. Kullanım smacınıza bağlı olarak aylık yada düzenli kullanılabilir.

    2. Ar**** dedi ki:

      Merhaba. Bende çok kabızlık ve ödem var. Ve kilo veremiyorum.Bu kili düzenli olarak kullandığımda faydası olur mu

      1. Yeşilmarka dedi ki:

        Merhabalar efendim, içilebilir kil kullanırsanız faydalı olacaktır

  13. Fa**** Ka**** dedi ki:

    Merhabalar efendim..
    Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.. iç temizlik için kullanmak istesek tavsiye edermisiniz sağlıklı ürünü nereden nasıl ulaşabiliriz.. kullanma şekli hakkında bilgi verebilirmisiniz..
    Sağlıcakla kalınız efendim..

    1. Yeşilmarka dedi ki:

      faruk bey merhabalar, iç temizlikten kastınız gıda tipi bir tüketim ise kaynağına bakarak değerlendirmelisiniz. Kimyasal maddelerden arınma için bentonit iyi bir yöntemdir.

      1. Ak**** dedi ki:

        Merhaba ürüne nasıl ulaşabilirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir