Doğal Bebek Şampuanı

Bebek Şampuanı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Bebek Şampuanı seçimi yaparken dikkatli olunması gerekmektedir. İster bebeğinize, ister kendinize hatta evcil hayvanlarınızın dahi üzerinde kullanabileceğiniz bebek şampuanı, doğal, kolay ve katkısız olmalıdır.

Bebek sağlığı ve bakımı yeni anneler için de çok önemli konulardandır. Bu bağlamda doğru ve sağlıklı bebek şampuanı anneler için önceliklerin başında gelmektedir. Diğer kozmetiklerin aksine bebek şampuanları bebeğinizin hassasiyetine göre özel olarak tasarlanmalı ve bebeğiniz için zararlı kimyasallardan arındırılmalıdır.

Bebek Şampuanı Seçimi Göz Yakmayan Özellikte Olmalıdır

Bebek şampuanı seçimi konusunda göz önünde bulundurmanız gereken ilk konulardan biri, seçtiğiniz şampuanın yanmayan formüle sahip olmasıdır. Bebekler banyo yaparken suya karşı çok hassastırlar, bu nedenle yanmayan şampuanlarda bitkisel içerikler yerine sabun, salisilik asit veya kimyasallar kullanılmamalıdır.

Bebeğiniz için doğru şampuan kullanmanız önemlidir. Onları korkutmayan ve böylece temizliğe meyilli olmalarını engelleyen besleyici olanları seçmelisiniz. Bebeğinizi böyle bir şampuanla yıkarken yakmayan bir şampuan seçmek de bebeğinizin göz sağlığı için diğer kozmetiklere göre daha sağlıklıdır.

Konak Oluşumunu Önlemeniz Gerekiyor

Yeni anneler için önemli bir öncelik, bebekleri için konak koruyucu şampuanı tercih etmektir. Özellikle 3 aylık olduktan sonra konak oluşumu saçlı deride pul pul dökülmelere neden olur.

Bebeklerde sıklıkla olduğu gibi, konak olgusunun çok endişe verici olduğunu söylemek abartı olmaz. Bu nedenle Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı gibi konakçı oluşumunu engelleyen bir şampuan seçmek bebeğinizin sağlığı için daha faydalıdır. Shea yağı içeren Yeşilmarka Doğal bebek şampuanı bebeğin cildini besler ve konak oluşumunu etkili bir şekilde engeller. Bebek şampuanı seçimi önemi burada fazlasıyla baskındır.

Bebek Şampuanı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yeşilmarka Doğal Bebek Şampuanı Ürünümüzü İnceleyebilirsiniz.

Sls Veya Sles Gibi Kimyasallar İçermemelidir

Rahatlıkla bebek şampuanı seçimi yapabileceğiniz en iyi bebek şampuanı kesinlikle bebeğiniz için en iyi tasarıma sahip olandır. SLS ve SLES gibi temizlik maddeleri sadece bebekler için çok zararlı kimyasallar olmayıp aynı zamanda şampuan ve sabun gibi ürünlerde köpürtücü olarak kullanılmaktadır.

Bu aşındırıcı ve tahriş edici kimyasallar, çok hassas bebeklerin cildi üzerinde çok zararlı sonuçlar doğurabilir. Bu bakımdan en sevdiğiniz bebek şampuanının SLS, SLES gibi kimyasallar içermediğinden emin olun. Benzer şekilde favori ürününüz SLS, SLES gibi kimyasallar içermiyorsa bebeğinizde oluşan kaşıntı, kızarıklık ve kızarıklık gibi cilt problemlerinin önüne geçebilirsiniz.

Bebek Şampuanı Seçimi Alerjenler Parfüm Veya Alkol Gibi Kimyasallar İçermemelidir

Bebeğinizin hassas cildine zarar verebilecek bir diğer faktör ise klasik kozmetik ve şampuanlarda kullanılan alerjen parfümler ve alkol gibi kimyasallardır. Yüksek alkollü kozmetiklerin kullanımının farkında değilseniz, bebeğinizin hassas cildini tahriş edebilir ve şiddetli bir kızarıklığa neden olabilir. Bu bağlamda sağlıklı cilt ve doğal bebek bakımı için alkol ve alerjen parfüm içermeyen bebek şampuanı seçimi yapılmasına özen gösterilmelidir.

Bebek Şampuanı Seçimi Sırasında Organik İçerikli Ürün Seçimi

Bebeğinizin sağlığı için bebek şampuanı seçimi yaparken tamamen doğal, yabancı madde içermeyen şampuanlar tercih edilmelidir. Sağlıklı bebek bakımı için doğal bebek şampuanı seçmek çok önemlidir. Bebeğinizin hassas cildinin nem ihtiyacını karşılayan besleyici bir bebek şampuanı. Doğru bebek şampuanı seçimi cilt koruma bariyerini güçlendirir ve cildi dışarıdan gelecek zararlı UV ışınlarından korur.

Bebek Şampuanı Seçimi Omega-6 Yağı Olan Gla İçermelidir

Gama linolenik asit (GLA), cilde çok faydalı olan besleyici bir omega-6 yağıdır. Hassas bebeğin cildi için kullanılan şampuan GLA içeriyorsa, dökülmeyi ve kabuklanmayı önlemek daha kolay olacaktır. Bu bileşen aynı zamanda cildin nem ihtiyacının karşılanmasında da oldukça önemlidir.

Çeşitli cilt tipleri için kullanımı kolay olan bu bileşen genellikle kuru bebek cilt tipleri için iyi sonuçlar verir. Gama linolenik asit içeren bebek şampuanı seçimi çeşitli cilt tiplerinin aşırı yağlanmasını önler ve kuruluğu önler.

Bebek Şampuanı Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinize bakmak ve elinizden geldiğince onu rahat ettirmek sizin ilk görevinizdir. Yeni doğanın rahatlaması ve sağlığı için hemen hemen her gün banyo yapılmalıdır. Temizlerken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri şampuan ve nasıl kullanılacağıdır. Bebek şampuanı özellikle bebeğin cildi ve saçı için seçilmelidir.

Bebeğin cildi yetişkinlere göre çok daha hassastır. Bunun nedeni, cildi dış etkenlerden korumak için önemli olan keratin miktarının düşük olması, bebeğin cildinin yetişkin cildine göre nemlendirilmesi ve epidermisin henüz onu kuru tutan bir tabaka oluşturmamasıdır.

Bu durum bebeğin cildini dış etkenlere karşı daha savunmasız hale getirir. Tahriş ve alerjik reaksiyonlar yaşama olasılığınız daha yüksektir. Bu nedenle bebek şampuanı seçimi kararından giyime kadar kullanılacak ürün seçimi oldukça önemlidir.

Bebek Şampuan Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Bebek Şampuanı Seçimi Sırasında Uzak Durulması Gerekenler

Şampuan seçerken göz önünde bulundurulması gereken şeylerden bazıları alkol, parabenler, alerjik koku, bebeğin cildi için özel olarak tasarlanmış ve gözyaşı dökmeyen formül kullanılmasıdır. Bebek şampuanı seçimi olan ürünün sabun içermediğine de dikkat etmek önemlidir.

Şampuanın çok fazla köpürmemesi, içindeki deterjan oranının düşük olduğunu gösterir. Cildi ve saçı temizlemek için kullanılan şampuan özenle seçilmelidir. Bebeğin cildi ve saçı yetişkinlerle kıyaslanamayacak kadar hassastır. Bebeğinizin hassas cildi ve yumuşak saçları nazikçe yıkaması, nemlendirmesi ve koruması önemlidir. Bebeğinize gözlerinize zarar vermeden banyo keyfi yaşatabilecek ürünler çok faydalıdır.

Bebek şampuanı kullanımı seçim kadar önemlidir. Bebeği temizlemek için yeterli miktarlar uygulanmalı ve fazla kullanımdan kaçınılmalıdır. Küçük bebeğinizin cildinin çok hassas olduğunu unutmayın. Ürününüz ne kadar hassas olursa olsun, aşırı kullanım zararlı olabilir.

Yeşilmarka parabensiz doğal bebek şampuanı ürünleri alın, bebeğinizi nazikçe temizleyin ve kalıntı kalmadığından emin olana kadar suyla durulayın. Bebeği temizlerken bebeğin cildini tahriş etmeyecek şekilde nazikçe ovalayın.

Bebek Şampuanı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yetişkin Ve Bebek Şampuanı Farkı

Yetişkin şampuanları kimyasallar bakımından zengindir. Cildi çok daha fazla kurutur ve tahriş eder. Bebeğin cildinde alerjiye neden olabilir. Bununla birlikte, bebek şampuanının pH seviyesi bebekler için nötr olarak ayarlanmıştır.  Bu nedenle bebeğin cildinin zarar görmeden temizlenmesine yardımcı olur. Bebeğin vücuduna veya saç derisine zarar vermez, saça parlaklık ve yumuşaklık verir.

Bebeğinizin sağlıklı ve zarar görmeden büyümesi için her adım bilinçli ve dikkatli bir şekilde atılmalıdır. Temizlik için kullanılan şampuan bebeğin sağlığı ve gelişimi için oldukça önemlidir. Bebek şampuanı seçimi ve kullanımında özen gerektirir.

Bir önceki yazımıza https://www.yesilmarka.com/blog/dudak-bakimi-nasil-yapilir/ linkinden ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir