Ardıç Tohumu Yağı, son yıllarda doğal kozmetik alanında kullanılan birçok bitkinin ve tohumun yağı gibi yüzlerce faydaya sahip olan bir doğal yağdır.

Çok fazla bilinmese de doğal kozmetik ve alternatif tedavi yöntemlerinde çok tercih edilen ardıç tohumu yağı, gittikçe daha çok aranılan bir ürün olmasına neden olmuştur.

Ardıç Tohumu Yağı Nasıl Elde Edilir?

Ardıç tohumu, ardıç ağacının üzüme benzeyen meyvesinin içinde bulunan çekirdektir.

Bu ağacın meyveleri kurutulur ve daha sonra soğuk sıkım işlemi ile meyvenin çekirdeğinin yağı çıkarılarak ardıç tohumu yağı elde edilir.

Doğada az bulunması nedeniyle de, ardıç tohumu yağı az bulunur ve çok kıymetli bir yağdır.

Ardıç Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir?

Ardıç tohumu yağı, özellikle kandaki toksinleri temizlemesi ve detoks etkisi ile vücudu yenilemesi ile bilinir.

Uçucu bir yağ olduğu için özellikle gribal enfeksiyonlarda ya da sinüzit hastalığında da kullanımı önerilir. Tıkalı burun ya da sinüs yollarını açıcı özelliği de vardır.

Ardıç tohumu yağı özellikle kalp rahatsızlıklarında yaşanabilen damar tıkanması, anemi (kansızlık), iltihabi durumlar, sinüs yolları açma, romatizmal rahatsızlıklar, bronşit ve anjin, geçmeyen öksürük, idrar yolları enfeksiyonları, mide ve bağırsak sorunları için kullanılabilir.

Ardıç tohumu yağı birçok cilt hastalığının tedavisi için destek amaçlı kullanılabilir.

Sedef hastalığı ya da egzama gibi uzun süreli tedavi gerektiren cilt hastalıklarında döküntüleri ve kaşıntıyı azaltmak için kullanılabilir.
İçerdiği maddeler ve besleyici etkenler ile,  saç derisi ve saç telleri için  oldukça faydalıdır.

Ardıç içerdiği uçucu yağ asitleri ile saç derisindeki kan dolaşımını artırır bu sayede saç derisine daha fazla oksijen taşınmasını sağlar, saçı ve saç derisini besler.
Antibakteriyel ve antiseptik özelliği ile kepek, egzama, dermatit gibi saç derisi sorunlarında etkilidir.
Saç dökülmesini azaltır ve saçtaki toksinlerin atılmasını sağlar.
Yeşilmarka Doğal Bakım Onarım Şampuanı ardıç yağı özü içerir.

Ardıç tohumu yağı Cilt Bakımında Önemlidir

Kuru cilt problemi olan kadınların yüzlerinde yoğun ve bölgesel kızarıklık ve pul pul görünüm yaşamaları rahatsız edicidir. İşte bu belirtileri yok etmek ve cilt tonunu eşitlemek için ardıç tohumu yağı kullanılmaktadır.

Ayrıca son yıllarda doğal kozmetik ürünlerinde de bu yağ çok fazla kullanılmakta ve kaliteli markalarda daha fazla karşılaşılmaktadır.

Ardıç Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Ardıç tohumu yağı; ağız yoluyla, burun yoluyla ya da harici olarak deri üzerine sürülerek kullanılabilir. Ağız yoluyla alınması konusunda acı tadı konusunda sizi uyarmakta fayda var.

Bu nedenle bir kesme şeker üzerine 3-4 damla damlatılarak tüketebilirsiniz. Bir bardak suya 3-4 damla damlatarak da tüketebilirsiniz.

– Burun tıkanıklığı yaşanması durumunda ya da sinüs yolları enfeksiyonlarında ardıç tohumu yağı, esans şeklinde koklanarak kullanılabilir.

Keskin ve uçucu bir yağ olduğu için, koklanması halinde tıkanıklıkların açılmasına yardımcı olacaktır. Dilerseniz bu yağı içeren ürünleri eczanelere ya da aktarlara danışabilirsiniz.

– Cilt bakımı ya da cilt hastalıklarının tedavisi için de deri üzerine  bir kaç damla ardıç tohumu yağı damlatarak denenme şartı ile uygulanabilir.

Eğer deneme yaptığınız bölgede herhangi bir alerjik sorun yaratmazsa, tedaviye geçebilirsiniz. 2-3 damla ardıç tohumu yağını avuç içiniz de birbirine sürterek iyice ısıtın ve istediğiniz bölge üzerine uygulayın.

– Gece yatmadan yüzünüzü iyice temizledikten sonra nemlendiriciden önce ardıç tohumu yağı  uygulayın. Cildinizi rahatlatacak ve sakinleştirecektir.

Kategoriler: Genel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir